Skiffer från stenbrott till färdigt projekt

Ge företaget, stadsbilden eller trädgården ett slitstarkt & elegant uttryck med skiffer. Natursten har ett unikt utseende och står sig - en vinnare i längden på flera plan!

6 anledningar att köpa skiffer:

 

  • Slitstarkt och tåligt

 

Skiffer är en natursten som utvinns ur stenblock och behandlas till önskat resultat. Sten är ett mycket beständigt material som står emot väder och vind och allmänt slitage exempelvis när det används som golv inomhus i offentlig miljö som utsätts för frekventa påfrestningar. Ett slitstarkt och tåligt material är A och O när det kommer till att kunna stå emot yttre belastningar under lång tid. 

 

 

  • Tidlöst och estetiskt tilltalande

 

Skiffer har ett unikt och robust utseende som gör att den är lätt att älska. Köp skiffer om du vill ha ett stilfullt och intressant utseende som är lika snyggt idag som om 50 år. Skiffer går att variera och du kan därför alltid hitta en variant som passar vare sig det ska pryda fasaden, en hotellreception i stadskärnan eller ett fjällhus i norr. 

 

 

  • Hållbart och återvinningsbart

 

Tack vare stenens härkomst och starka egenskaper blir skiffer ett hållbart och återvinningsbart material. Människor uppskattar och värdesätter mer och mer genuint, ursprungssäkrat och återvinningsbart material. Köper du skiffer får du både en naturlig och slitstark upplevelse av din byggnad eller trädgård. 

 

 

  • Kostnadseffektivt


Att köpa skiffer kan vid första anblick verka betydligt mer kostsamt än enklare material vilket tyvärr kan få många spekulanter att välja bort skiffer när man väljer mellan material till att exempelvis göra om fastigheten, uppfarten eller trädgården. Det är lätt att frestas av att välja det material som har lägst inköpskostnad, men ur ett långsiktigt perspektiv lönar det sig att satsa på ett gediget och starkt material som både är och förblir snyggt och funktionellt över tid. Detta gör skiffer till ett kostnadseffektivt alternativ som du kan räkna med i många årtionden!

 

 

  • Naturligt material 

 

Skiffer är en mycket uppskattad natursten med kvalitetssäkrat ursprung. Vi har möjlighet att utvinna skiffer direkt från block till färdigt projekt, vilket ger varje sten ett unikt utseende. Vi har nära samarbeten med ledande stenbrott och producenter inom stenhuggeri för att alltid kunna erbjuda våra kunder det bästa möjliga materialet med ursprung från naturen utan konstgjorda framställningar för ett hållbart framtidstänk.

 

 

  • Optimalt både för offentlig miljö och hemmiljö

 

Tack vare skifferns goda, slitstarka egenskaper passar den utmärkt för olika användningsområden. Stenen kan användas både inne och ute beroende på önskemål. Skapa en dynamisk och levande fondvägg med hjälp av skiffer som ger ett unikt och stilfullt mönster, eller varför inte lyfta trädgårdens utseende med marksten i skiffer? Skiffer finns i en mängd olika former och varianter såsom de populära sorterna oregelbunden ottaskiffer eller regelbunden offerdalsskiffer. Dess omtyckta särdrag höjer även värdet på fastigheten. 


Skiffer är också ett populärt materialval för fastigheter och installationer i offentlig miljö. Det ger ett sobert och tåligt uttryck och passar perfekt i parker och entréer.  

Från berg till projekt

Vi på Skifferforum har lång erfarenhet från branschen och framgångsrika samarbeten med ledande producenter. Med vår kunskap, erfarenhet och passion ser vi till att alltid leverera ett vackert resultat med skiffer - från berg till slutgiltigt projekt efter era önskemål. Låt oss bidra till att göra det fint och skapa ett snyggt hantverk med hjälp av skiffer! Varmt välkommen att kontakta oss för frågor & offert på 0708-16 82 22 eller skifferforum@telia.com.